Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VJPP lezing

11 mei 2023 @ 15:00 - 20:00

Eindelijk, de zon schijnt weer! Dat betekent ook dat de inschrijving voor de lezing op 11 mei a.s. vanaf nu is geopend. Wij gaan duimen voor dit weer tijdens de lezing (misschien nog een graadje warmer).

Onderwerp/sprekers
De lezing gaat dit keer over overlijdensschade en wordt verzorgd door Vera Waaijenberg en Coen de Koning.
De afwikkeling van overlijdensschades vraagt bijzondere vaardigheden van de betrokkenen, empathie maar ook duidelijkheid, rust maar ook snelheid. Daarbij is het zo min mogelijk belasten van de nabestaanden en het zo snel mogelijk afwikkelen van groot belang. Nabestaanden hebben immers de ruimte nodig voor rouwverwerking en die dient zo min mogelijk verstoord te worden door de afwikkeling van de schade. Met deze gedachte ging in 2009 de Denktank Overlijdensschade aan de slag. Destijds werd gebruik gemaakt van een nauwelijks te begrijpen methode, die bovendien veel ruimte liet voor manipulatie. De nabestaanden werden daarbij belast met verzoeken om allerlei bonnetjes, abonnementen etc. over te leggen om de schade te bewijzen.
Vera Waaijenberg en Coen de Koning zijn sinds de start lid geweest van de Denktank en vertellen graag meer over de wijze waarop de richtlijn Overlijdensschade tot stand is gekomen, hoe deze werkt en welke lessen er wellicht uit te trekken vallen voor de wijze waarop letselschades worden afgewikkeld.

Locatie
De lezing zal plaatsvinden in het mooie Rotterdam en wel bij Lommerrijk. Deze locatie zit aan het water, dus neem je zonnebril mee voor bij de borrel ;-). Wij kijken er nu al naar uit! 

Lommerrijk is gelegen op de Straatweg 99, 3054 AB Rotterdam in de wijk Hillegersberg. Het treinstation Rotterdam-Noord is op slechts 5 minuten loopafstand. Kom je met de tram? Tramlijn 4 stopt voor de deur; halte Lommerrijk. Lommerijk ligt op 5 minuten afstand van de snelweg A20. Lommerrijk beschikt over een eigen (gratis) parkeerterrein voor ruim 120 auto’s. Mochten deze vol zijn, dan kan je parkeren in de omgeving.

NIVRE PE-punten
Voor deze lezing worden 2 NIVRE punten aangevraagd.

Gegevens

Datum:
11 mei 2023
Tijd:
15:00 - 20:00